Élilyen – az ügyfélkörből

A megbízható kivitelezőhöz azért időnként dukálna a megbízható ügyfél is.

Megkeres: Alsókukutyinban van egy házikója, menjek, mérjem fel, beszéljük át….

Egyeztetünk, elmegyek, odaautózom. Közben pl a benzinkútra is beugrok. Odaérek, alámászok, belebújok, körbemérem, felmászok rá. Aztán vagy két órát beszélünk. Nem kvaterkázunk: miből, hogyan, mekkorát, merre lehetne….. Aztán hazajövök, írok egy szép műszaki összefoglalót (látottak-mértek) meg egy javaslatot a megbeszélés után anyagokról, lehetőségekről, módszerekről. Összerakok egy árajánlatot is, aztán küldöm. Az erről szóló átutalásos számlával együtt, aminek a tízenpárezres összegéről előre megegyeztünk.

A fenti kiruccanásaimmal és az írásbeli tevékenységemmel kapcsolatban van egy olyan rögeszmém, hogy olyankor én dolgozom.

Aztán lejár a számlám tizenöt napja, aztán még tizenöt, az ember eltűnik, átutalás sehol. Hangsúlyozom: tíz és párezer (távolságfüggő) forintocska..ok, nincs nélküle só-kenyér gondom, csak az elveken meditálok.

Az ilyen kedves “megrendelőkről” időnként az a kényszerképzetem, ha ezt képtelen/akaratlan kifizetni, mi lenne a kivitelezési munkadíjakkal…..

Sok panaszt hallok/olvasok teljesen link, megbízhatatlan kivitelezőkről. Ilyenkor azon kuncogok magamban, hogy egyes építtetők meg is érdemlik őket. 🙂

Leave a Comment