Rólunk

Patai Péter vagyok, egyéni vállalkozó

Építőipari vállakozó vagyok, öt kitűnő kollégával.
Faipari szakközépiskolában végeztem még az előző évezredben. Az első faházamat – egy Kamilla nevű csehszlovák gerendaházat – még a 90-es évek elején raktam össze.
Dolgoztam itthon, mint ács, épületasztalos, cégtulajdonosként. Raktam össze nagyelemes épületeket, Dombóvárról, Ráckevéről származtak.

Aztán vándorbotot fogtam és elszöktem -dolgozni.
Két évet töltöttem az Egyesült Királyságban, utána hatot Hollandiában. Allaround carpenter voltam, MBO4 minősítéssel, ez a technikus szint.

Nem vagyunk kendácsolós brigád, évi egy-két ház, öt-hat faház rehabilitáció, könnyűszerkezetes bővítés, egy-két padlástér fér bele. Sokan keresnek “megbízható” kivitelezőt. Mi megbízható megrendelőket keresünk, akiknek velünk együtt a minőség a fontos.
A faházak, könnyűszerkezetes épületek témakörében szaktanácsadói fórumot működtetetek, a közösségi hálón igyekszem építési-szakmai ismereteket terjeszteni.

Néhány munkánk pár képben

Faházfelújítás és bővítés a Mátrában

Faház szerkezeti és homlokzati rehab Tokodon

Könnyűszerkezetes nyaraló felújítása Velencén

Könnyűszerkezetes nyaraló teljeskörű felújítása Gárdonyban

Új könnyűszerkezetes építés Vácott

Gyakran ismételt kérdések

A leggyakoribb kérdések, amiket ügyfeleinktől kapunk

Nem értünk mindenhez, így általában nem. Faszerkezetek építésével és tetőkészítéssel foglalkozunk. Ugyanakkor vállaljuk a komplex munka építésvezetését, ha szükséges.

Általában nem szoktunk anyagot beszerezni, csupán kötőelemeket, segédanyagokat. Az anygok beszerzésében, kiválasztásában, ligisztikájában igény esetén segítünk. Ha valamit beszerzünk, az építtető nevére kérjük a számlát.

Kizárólag favázas épületekkel dolgozunk. Ha lehetséges – a tervező és az építtető szándéka szerint – az angolszász 16 inch-szabványú rendszereknek megfelelő szerkezeteket részesítjük előnyben. Ez pallóvázat jelent a falban szálas hőszigeteléssel (Rockwool pl.).Kívül OSB lappal (a homlokzati hőszigetelő rendszer alá), vagy faházburkolóval dolgozunk.

Nem. Az elfogadott árajánlat alapján dolgozunk, a megvalósítás fő szakaszai utáni kifizetésekkel. Mindegyik kollégám vállalkozó, a munkáról, munkaszakaszokról a megállapodott ütemezés szerint számlát adunk.

Ezt így nem tudjuk megmondani. Tervek, rétegrend, terepviszonyok, helyszín, anyagigények ismerete nélkül sarlatánság rávágni egy árat.

Természetesen, de statikai kérdésekben időnként ragaszkodunk statikus kolléga közreműködéséhez.

A működési körünkben vannak önálló vállalkozók különféle szakterületekről, az ö döntésük és elfoglaltságuk függvénye minden. Festőben, villanyszerelőben talán előbb segíthetünk, mint burkolóban, gázszerelőben.

Amennyiben egy épületet elvállalunk, úgy minden esetben tartjuk a magunkat a megállapodáshoz. Inkább nemet mondunk, ha úgy látjuk, hogy valami nem fér bele. Pontosan a saját ütemezésünk tartása miatt sok időt viszont nem tudunk várni senkire, kőművesre, lábazatra. Ezzel a következő megrendelőnkkel megállapodott határidőket sértenénk, ez nem a mi stílusunk.