Rólunk

Patai Péter vagyok, egyéni vállalkozó

Építőipari vállakozó vagyok, öt kitűnő kollégával.
Faipari szakközépiskolában végeztem még az előző évezredben. Az első faházamat – egy Kamilla nevű csehszlovák gerendaházat – még a 90-es évek elején raktam össze.
Dolgoztam itthon, mint ács, épületasztalos, cégtulajdonosként. Raktam össze nagyelemes épületeket, Dombóvárról, Ráckevéről származtak.

Aztán vándorbotot fogtam és elszöktem -dolgozni.
Két évet töltöttem az Egyesült Királyságban, utána hatot Hollandiában. Allaround carpenter voltam, MBO4 minősítéssel, ez a technikus szint.

Nem vagyunk kendácsolós brigád, évi egy-két ház, öt-hat faház rehabilitáció, könnyűszerkezetes bővítés, egy-két padlástér fér bele. Sokan keresnek “megbízható” kivitelezőt. Mi megbízható megrendelőket keresünk, akiknek velünk együtt a minőség a fontos.
A faházak, könnyűszerkezetes épületek témakörében szaktanácsadói fórumot működtetetek, a közösségi hálón igyekszem építési-szakmai ismereteket terjeszteni.

Néhány munkánk pár képben

Faház szerkezeti és homlokzati rehab Tokodon

Könnyűszerkezetes nyaraló felújítása Velencén

Könnyűszerkezetes nyaraló teljeskörű felújítása Gárdonyban

Új könnyűszerkezetes építés Vácott

Gyakran ismételt kérdések

A leggyakoribb kérdések, amiket ügyfeleinktől kapunk

Nem, mi a faszerkezet felépítésével foglalkozunk, jellemzően a fogadószinttől (lábazat) a tetőszerkezet felépítéséig.

Általában nem szoktunk anyagot beszerezni, csupán kötőelemeket, segédanyagokat. A faanyag kiválasztásában igény esetén segítünk. Ha valamit beszerzünk, az építtető nevére kérjük a számlát.

Kizárólag favázas épületekkel dolgozunk. Ha lehetséges – a tervező és az építtető szándéka szerint – az angolszász 16 inch-szabványú rendszereknek megfelelő szerkezeteket részesítjük előnyben. Ez pallóvázat jelent a falban szálas hőszigeteléssel (Rockwool pl.).Kívül OSB lappal (a homlokzati hőszigetelő rendszer alá), vagy faházburkolóval dolgozunk.

Nem. Az elfogadott árajánlat alapján dolgozunk, a megvalósítás fő szakaszai utáni kifizetésekkel. Mindegyik kollégám vállalkozó, a munkáról, munkaszakaszokról a megállapodott ütemezés szerint számlát adunk.

Ezt így nem tudjuk megmondani. Tervek, rétegrend, terepviszonyok, helyszín, anyagigények ismerete nélkül sarlatánság rávágni egy árat.

Igen. Ebben az esetben is ragaszkodunk tervező, esetlegesen statikus bevonásához.

A működési körünkben vannak önálló vállalkozók különféle szakterületekről, az ö döntésük és elfoglaltságuk függvénye minden. Festőben, villanyszerelőben talán előbb segíthetünk, mint burkolóban, gázszerelőben.

Amennyiben egy épületet elvállalunk, úgy minden esetben tartjuk a magunkat a megállapodáshoz. Inkább nemet mondunk, ha úgy látjuk, hogy valami nem fér bele. Pontosan a saját ütemezésünk tartása miatt sok időt viszont nem tudunk várni senkire, kőművesre, lábazatra. Ezzel a következő megrendelőnkkel megállapodott határidőket sértenénk, ez nem a mi stílusunk.